Haring Vlog #3: Hollandse Nieuwe Stijl recept │ Haring met gepofte aardappel en crème fraiche
In onze nieuwe video maken we een gerecht met Hollandse Nieuwe haring. Gepofte aardappel met haring en creme fraiche. Naar recept van de bekende tv-chef Miljuschka.Voor het Nederlands visbureau is er samengewerkt met een aantal bekende chefs om moderne recepten te bedenken met haring. Zodat mensen eens op een andere manier haring kunnen proeven. Of haring te gebruiken in moderne gerechten zoals wraps en poke bowls.
Leuk natuurlijk al dat hippe gedoe. Maar is het wel allemaal zo makkelijk om te maken en hoe smaakt het eigenlijk?!
Wij hebben de proef op de som genomen en maakten het gerecht Gepofte aardappel met haring en creme fraiche.
Zien wat we ervan gebakken hebben en hoe wij het vonden smaken? Kijk dan snel de video op YouTube.
(Abonneer je ook gelijk op ons kanaal en zie alle video’s die wij op YouTube plaatsen.)
Het recept:
Gepofte aardappel met haring en creme fraiche │Herring in a Jacket
Ingrediënten
-
2 haringfilets, in stukjes
-
4 grote pofaardappels
-
125 g crème fraîche
-
verse dille, paar takjes
-
½ ui, fijngesnipperd
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C. Prik de aardappels met een scherp mes een paar keer in.
- Wikkel ze per stuk in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat in de oven. Laat de aardappels ca. 40 minuten garen.
- Zodra ze klaar zijn, maak je de pakketjes open.
- Snijd de aardappels in en haal ze voorzichtig een beetje uit elkaar.
- Doe in elke aardappel een flink klodder crème fraîche en steek de stukjes haring erin.
- Bestrooi met de gesnipperde uitjes en de dille en serveer meteen.
Heb je dit gerecht nou zelf ook gemaakt? Laat het ons zeker even weten in een reactie! Wij zijn heel benieuwd!